קיבלתי הבוקר הודעה מרגשת מאישה שעברה בהמלצתי תהליך גמילה מלק ג׳ל ואף צרפה לי תמונות של לפני שיקום והבראה של הציפורניים ואחרי והרי הן לפניכן👇.

זה המקום להזכיר שישנן נשים שלעתים מעדיפות לדלג על הפוסטים שאני מעלה משום שפעמים רבות יש בהם תוכן שמשבית שמחות או מקלקל פרנסה אבל זה לא אומר שבגלל זה אני אפסיק להעלות אותם.
חברות וחברים,
אני לא כאן כדי לצבור פופולריות או אהדת קהל-
אני כאן בין היתר על מנת לעורר מודעות ואת האמת שלא תשמעו מתעשיות שמגלגלות בליוני דולרים על חשבון הבריאות שלנו .
💅והיום בפינת ״השמחות״ 
לקים,כולל כמובן לק ג׳ל.

💅גייסתי את חברתי נעמי רון
Naomi Ron לחשוף אתכן למעט מידע לגבי לקים:שימוש בתכשירי לק עלול לגרום לשיבוש הפעילות ההורמונלית בגוף, ובעקבותיו לבעיות פוריות, הפלות, לידת ילדים פגועים, בעיות נשימה, השמנה, פגיעה בתהליך חילוף החומרים והתפתחות של סרטן עור - כל זאת בדו"ח שהוציא הארגון האמריקאי להגנת הסביבה, לפני שלוש שנים. 
                                               💅מדעני הארגון, בשיתוף עם אוניברסיטת דיוק, קובעים שהחומר טריפיניל פוספאט, שמוכר כמשבש פעילות הורמונלית, ואשר נעשה בו שימוש בתעשיית מוצרי הלק - חודר לגוף דרך העור סביב הציפורניים. החומר נמצא במוצרי חברות גדולות, ביניהן סלי הנסן, אססי, רבלון, אורלי, מייבלין ועוד. חלק מציינות את הימצאותו במוצרים, וחלק - לא.
                                             💅יש עדויות לכך שחשיפה לתכשירים אלה אצל ילדות ונערות עלולה לגרום להקדמת ההופעה של המחזור החודשי. שימוש בלק ג'ל, שמחזיק מעמד שבועיים, וזכה לפופולריות בשנים האחרונות, מצריך ייבוש ציפורניים במכשיר עם קרינה מזיקה של uv-a. מדובר באותה קרינה שמצויה במיטות שיזוף, שבמדינות רבות בארה"ב נאסר השימוש בהן. קרינה זו מגבירה את הסיכון לחלות בסרטן עור. אשה צעירה יכולה לייבש את הלק במכונה זו במשך כמה שנים, ולא לראות שום נזק, אבל בשלב מסוים עלולים לצוץ כתמים ועור ידיים מקומט. 
                                                    שלושת החומרים הרעילים ביותר בתעשיית הלק: דיבוטיל פטאלאט, מתיל בנזן ופורמלדהייד.

💅למען הסר ספק🤚מריחה של לק בשיגרה(לא בנייה או לק ג׳ל) חושפת אותנו לחומרים מסוכנים שיש גם בלקים וגם באצטון ותכשירים להסרת הלק.
חומרים אלה חודרים תוך 29 שניות למחזור הדם- בדוק! ומדעי לדעת.  

תגובות